Екранот за поставки ви овозможува да ја конфигурирате апликацијата според барањата на корисникот. Подолу се описите на јазичињата:

 1. Таб Пристап.
 2. Кога овозможуваме овластување, ја внесуваме лозинката за пристап до поставките на апликацијата и промената на содржината.

 

 1. Јазиче за звук.
 2. Поставете ја јачината на гласот.
 3. Изберете го гласот на наставникот. Националност, пол.
 4. Прилагодете ја стапката на читање на наставникот.
 5. Одлучете дали звуците на гласот треба да бидат активни.
 6. Изберете кои симболи во книгата треба да се читаат кога ги избирате за изразување.
 7. Дали кликнувањето на копчињата на апликацијата треба да испушта звук.

 

 1. Таб профил.
 2. Резервните копии ви овозможуваат да ги зачувате промените направени во поставките, симболите и структурите создадени од корисникот - книги, табели за комуникација.
 3. Пред да ја деинсталирате апликацијата, кога сакате, на пример, да ја инсталирате на друг уред користејќи го веќе користениот клуч, лиценцата мора да се врати.
 4. Вметнување информации за основачот, личноста или институцијата благодарение на кои можевме да ја купиме апликацијата.
 5. Отстранување на информации за основачот.
 6. Идентификациски број на уредот.

 

 1. Таб контрола на.
 2. Изберете го типот на контрола. Избран тип: Допрете.
 3. Тастатурата TIM, доколку е активна, започнува при пополнување на текстуалната содржина во апликацијата.

 

 1. Таб Контрола.
 2. Изберете го типот на контрола. Избран тип: Прекинувач (рамка која скенира последователни интерактивни елементи на апликацијата).
 3. Изберете што ќе контролира корисникот.
 4. Изберете боја за рамката.
 5. Изберете ја дебелината на рамката.
 6. Поставете го темпото со кое рамката скока на следните елементи.
 7. Употребата на превртен прекинувач предизвикува корисникот да одлучува за прескокнување на рамката, а елементот сам се избира по одредено време.
 8. Тастатурата TIM, доколку е активна, започнува при пополнување на текстуалната содржина во апликацијата.

 

 1. Таб Контрола. Избран тип на контрола: Индикатор (се појавува стрелка во апликацијата).
 2. Чувствителноста на индикаторот е од 1 до 100.
 3. Изберете како да го контролирате покажувачот.
 4. Дали привременото обележување со покажувач треба да биде активно. Ако е така, оставањето на покажувачот над интерактивниот елемент ќе предизвика тој да се притисне по времето наведено во точка 5.
 5. Време на означување со покажувачот - по ова време интерактивниот елемент ќе се притисне доколку покажувачот се остави над него.
 6. Дали покажувачот треба автоматски да се врати на одредената позиција. Можните опции се долниот дел од екранот, центарот на екранот или ниедна - опцијата е оневозможена.
 7. Кога џојстикот е физички ротиран, можеме да го ротираме и во апликацијата така што неговиот ефект е конзистентен со очекуваниот.
 8. Тастатурата TIM, доколку е активна, започнува при пополнување на текстуалната содржина во апликацијата.

 

 1. Таб Контрола. 
 2. Изберете го типот на контрола. Избран тип: Следење на очите (можно со веб-камера Tobii, само Windows).
 3. Тастатурата TIM, доколку е активна, започнува при пополнување на текстуалната содржина во апликацијата.
 4. Одлучете дали елементите што ги гледа корисникот треба да бидат врамени.
 5. Колку е поголем факторот на измазнување, толку е помазно движењето на маркерот за очи на екранот.
 6. Прилагодете го времето во кое треба да се избере елементот што го гледа корисникот.

 

 1. Таб поглед.
 2. Можеме да избереме дали симболите треба да се прикажуваат во боја или црно-бело.

 

 1. Таб поглед.
 2. Панелот со големи копчиња, кога е активен, предизвикува да се појават големи копчиња во книгата за комуникација и во комуникаторот во горниот панел, што го олеснува навигацијата помеѓу книгите и таблите.
 3. Копчето Фицџералд е одговорно за начинот на кој симболите се кодирани во боја. Постојат два вида клучеви за избор:
  1. Примарен клуч.
  2. Изменет клуч.
 4. Изберете го случајот на прикажаните симболи.
 5. Изберете дали да се прикажуваат навестувања за последователни симболи при подредување фрази во книга за комуникација.
 6. Приспособете го приказот на симболите. Опциите се:
  1. Текстот под симболот
  2. Текст над симболот.
  3. Нема текст.
 7. Со овозможена опција Додадете ги сите директориуми во изразот со одење до именик во комуникациската книга, во изразот ќе се стави симболот на избраниот именик.
 8. Активна опција Блокирајте додавање повторувања предизвикува еден симбол не може да се додаде двапати по ред на изразот.