Cloud TIM

Облакот TIM е единствена алатка. Ви овозможува да преземате пиктограми, категории или цели структури. Исто така, ви овозможува да ги споделувате вашите пиктограми и на тој начин да им помогнете на другите да комуницираат. Тоа е исто така место за зачувување на вашата содржина.
Во случај да го изгубите таблетот или случајно да ја избришете апликацијата, можете да ја вратите целата содржина на TIM за неколку моменти. Ситуацијата е иста кога го менувате уредот на друг. За само неколку моменти, можете да префрлите сè на нов уред.