продавница

Систем за алтернативна комуникација со модулот за контрола на очите, стационарен + камера Tobii PcEye 5

18 500,00 Зл

Системот вклучува:

  • Лаптоп Lenovo YOGA со екран на допир
  • Апликација Things I Mean
  • Модул за контрола на очите за апликацијата TIM
  • Камерата Tobii PcEye 5

Опис

апликација Работи на кои мислам има основна основа над 1500 оригинални пиктограми, кои му помагаат на корисникот во секојдневното функционирање во различни опкружувања. Секој симбол графички го претставува значењето на зборот a синтисајзер за говор овозможува да се трансформира во звук. 

Покрај готовите симболи достапни во апликацијата, секој корисник може да креира или зачува свои сопствени кои најдобро одговараат на неговите потреби слики околните објекти. 

Подготвените и зачуваните симболи овозможуваат редење сопствени структури и создавање сложени изрази. 

Регистрираните корисници имаат можност да комуницираат едни со други користејќи го вградениот гласник и пренесување на симболите што сте ги создале.

Апликацијата е многу интуитивна и прифатлива за корисникот и нуди одлични опции за конфигурација за одреден примач. 

Дополнително, има таб во апликацијата пасош кои содржат многу информации за корисникот. 

 

Во случајот на овој систем, апликацијата е збогатена со дополнителен модул кој овозможува контрола на очите, кој заедно со камерата Tobii PCEye Mini им овозможува на корисниците со проблеми со движењето целосно да ги искористат понудените функционалности. 

Лаптоп со екран на допир му овозможува на учителот брзо да избира симболи со допир за време на часовите и да работи со ученикот/одделението.

 

Повеќе информации за функционалноста на апликацијата може да најдете во Водич.