форум

Основа на симболи за кор ...
 
Известувања
Исчисти се

База на податоци за симболи за употреба на компјутер

2 Записи
3 Корисници
0 Допаѓања
10.6 К пејсажи
(@rosinskamariolaaa)
Активен член Клиент
Се приклучи: пред 5 години
Записи: 5
Почеток на темата  

Добро утро 🙂 Се вратив по пауза и секако почнувам да имам прашања 😉 Дали би можеле да креирате база на симболи или да имате пристап до нивно користење на компјутер? Знам дека можам да ја испечатам целата табла, но на пример, ако сакам да создадам книга за читање од учесници, мора да го испечатам текстот и симболите за лепење одделно. Можно е некако да се отсече. Или можеби би можеле да ги ископирате и моите до збор 😉 Ваше искрено


   
Цитат
Марчин Кубашик
(@marcin)
Новите земји- admin
Се приклучи: пред 6 години
Записи: 4
 

Здраво 🙂 Користејќи ја апликацијата TIM, можеме да ја испечатиме целата подготвена книга благодарение на извозот во pdf-датотека. За да го направите ова, во книгата за комуникација, кликнете на менито (три бели ленти под куќата на жолтата лента), изберете „Зачувај како PDF“, приспособете го изгледот на страницата и изберете Извоз.

Доколку сакаме да користиме симболи од апликацијата TIM на поинаков начин, да креираме материјали со нив надвор од апликацијата, имаме обезбедено пакет со симболи за оваа намена. Достапно е на: https://www.tim-aac.com/symbole-tim/

Со почит 😀


   
ОдговориЦитат