Вториот Национален саем за пристапност

На 6-7 јуни 2023 година, се појавивме на Националниот саем за пристапност во Изложбениот и конгресниот центар во Ополе. Драго ни е што можевме да се сретнеме таму и да разговараме со вас. Ви благодариме!Ве охрабруваме да ги прочитате написите од настанот:

0
Прочитај повеќе

Второто издание на конференцијата AAC Innovative Strategies

Компанијата DKK Development заедно со партнерите на настанот ве покануваат на полската конференција со наслов „Иновативни AAC стратегии во работа со лица со интелектуална попреченост 30. издание“, кое ќе се одржи на 2018 ноември 10 година (петок) во 00:44 часот во просторијата за банкет - Хотел Rzeszów, Ал. J. Piłsudskiego 35, 001-XNUMX Rzeszów. Ова е второ издание на конференцијата, чија тема е воведување на иновативни комуникациски и едукативни решенија за лицата со интелектуална попреченост со употреба на асистивна технологија (на пр. комерцијален софтвер, социјални иновации, двигатели, комуникациски апликации). Настанот е ...

0
Прочитај повеќе

Обука за користење на апликацијата TIM

Денес, на работилницата за окупационална терапија во Јарослав, спроведовме обука за употреба на Тим. Ви благодариме за вниманието и жешкиот интерес за време на обуката 🙂 Веруваме дека новостекнатите вештини за користење на апликацијата ќе помогнат во развојот на методите за комуникација меѓу учениците. По завршувањето на часот, Демијан од нас доби нова верзија на џојстикот. Овој пат без кабел 😀 Ви благодариме повторно!

0
Прочитај повеќе

Говор на конференцијата на ПСОНИ

Вчера имавме задоволство да ја претставиме нашата апликација во Киелце на конференцијата PSONI, на која присуствуваа, меѓу другите, директори на OREW од цела Полска Ви благодариме на OREW Kielce за средбата. ДЕМО верзија на апликацијата: https://play.google.com/ store/apps/details?id=com.dkk.timdemo Продавница: https://www.tim-aac.com/ FB продавница: https: // www. facebook.com/aactim/ Се гледаме таму!

0
Прочитај повеќе

Конференција за иновативни стратегии на AAC

Полското здружение за лица со интелектуална попреченост, Кругот во Јарослав и компанијата DKK Development, со седиште во научно-технолошкиот парк Подкарпакие во Жешов, ве покануваат на Националната конференција, чија тема е воведување на иновативни комуникациски и едукативни решенија користење на асистивната технологија во работата со лицата со попреченост интелектуалец. aac.dkk-development.com

0
Прочитај повеќе