Уредување на симболот

Апликацијата Things I Mean има сеопфатен сет на алатки за менување и создавање нови симболи. За да креирате нов симбол, одете во базата на симболи и притиснете го копчето во режимот за уредување. За да измените симбол, изберете го избраниот симбол и изберете ја опцијата за уредување од опциите достапни во горниот панел. Ако симболот е еден од основните, односно испорачан со апликацијата, ќе бидете прашани дали да креирате копија од симболот. Тоа е затоа што не можеме да ги измениме основните симболи, но врз основа на нив можеме да ...

0
Прочитај повеќе

Уставиена апликација

Екранот за поставки ви овозможува да ја конфигурирате апликацијата според барањата на корисникот. Подолу се описите на јазичињата: Пристап таб. Кога овозможуваме овластување, ја внесуваме лозинката за пристап до поставките на апликацијата и промената на содржината. Јазиче за звук. Поставете ја јачината на гласот. Изберете го гласот на наставникот. Националност, пол. Прилагодете ја стапката на читање на наставникот. Одлучете дали звуците на гласот треба да бидат активни. Изберете кои симболи во книгата треба да се читаат кога ги избирате за изразување. Дали кликнувањето на копчињата на апликацијата треба да испушта звук. Картичка за профил. Резервните копии ви овозможуваат да ги чувате промените направени во поставките, во ...

0
Прочитај повеќе

Ресурси и облак

Ресурсите се место каде што можеме да ги складираме нашите структури, симболи создадени од нас, да ги споделиме со други корисници и да преземаме готови материјали. Опис на поединечни јазичиња: ресурси моментално на уредот. Ресурси на облак. Поле за пораки. Контакти со други корисници на Things I Mean. Локални ресурси. Содржината на уредот се собира овде. Облак. Содржи ресурси објавени од нас. За да го поставите ресурсот во облакот, притиснете го локалниот елемент и потврдете дека е копиран во облакот. Елементите на облакот повторно можат да ...

0
Прочитај повеќе

Работи

Задачите ви помагаат да планирате сложени активности. Планот за часови, рецептите за готвење, списоците за купување се збирки кои се состојат од компоненти кои можат да бидат претставени со симболи. Покрај тоа, можеме да одредиме одредено време за нивно спроведување. За да креирате нова задача, одете во јазичето шаблони. Задачата поставена таму во форма на шаблон може да се користи многу пати. Опис на достапни јазичиња: Задачи за денес и привремени. Задачите напишани на неделен распоред. Креирајте шаблони за нови задачи. Додадете нов образец за задачи. Список на креирани шаблони. Опис на копчињата видливи на шаблонот: Додај ...

0
Прочитај повеќе

пасош

Пасош е место кое содржи основни информации за корисникот. Со негова помош, лицето што ја користи апликацијата може да се претстави и полесно да воспостави контакт со новозапознаена личност. Место за фотографија. За да фотографирате, притиснете го овој елемент. Реченица што го претставува корисникот. Притиснете за да го промените името. Што му се допаѓа на корисникот. Што не му се допаѓа на корисникот. Вербален опис. На секој елемент му е доделено копче за читање на содржината со помош на глас.

0
Прочитај повеќе

Забава и игри

Игрите вклучени во апликацијата се засноваат на употреба на симболи кои исто така се користат за комуникација. Тие помагаат да се асимилираат симболите, како и да се обликува визуелната перцептивност и визуелно-моторната координација. Загатка - игра на распоредување симболи од нивните фрагменти на време. Нинџа - во оваа игра заработуваме поени за ефикасно сечење овошје и зеленчук кои се појавуваат на екранот. Исечете што е можно повеќе во исто време и внимавајте на бомбите. Crush - поени во оваа игра се доделуваат за усогласување на истите симболи - ...

0
Прочитај повеќе

База на податоци за симболи

Овде можете да ги прелистувате достапните симболи, да ги уредувате и да креирате нови со цртање, фотографирање, користење на галеријата и постоечките симболи. Погоре, има панел со достапни симболи. Следниве опции се достапни на овој екран: Прикажува симболи во форма на директориуми. Ги наведува сите достапни симболи. Промени во режим на уредување. Со префрлање на режимот за уредување, можеме да додадеме нови симболи и да ги измениме постоечките. На сликата погоре, можете да видите една избрана ставка. Горниот панел ги прикажува можните операции поврзани со избраната ставка. Опис на поединечни копчиња: ...

0
Прочитај повеќе

Конфигурирајте го приказот на симболите

На секое место каде што се занимаваме со прикажување симболи во форма на мрежа од елементи, имаме пристап до прозорецот за конфигурација на екранот. Прилагодување на бројот на прикажани колони. Изберете ја ширината на растојанието помеѓу симболите. Достапни стилови за претставување симболи, како што се страници, лизгање. Методи за сортирање.

0
Прочитај повеќе

Комуникатор

Комуникаторот користи табели со симболи и придружни изрази. Допирањето на симбол предизвикува читање на фразата што ја претставува. Наставникот може да ги чита пораките или да снимаме глас. Опис на секој елемент: Го прикажува името на тековно користената низа. Ви овозможува да се движите помеѓу низи. Уредете ја тековно користената табела. Следниве ставки се достапни во менито за овој приказ: Додајте нова, празна табела. Додадете симбол на избраната низа. Зачувајте ја JPG сликата на таблата. Конфигурирајте го приказот на мрежата со симболи за гласникот. Врати се на главниот приказ. Продолжувајќи кон ...

0
Прочитај повеќе

Главен поглед

Ова е местото каде што имаме пристап до најважните карактеристики на Things I Mean. Овде ја започнуваме нашата работа со апликацијата. Комуникациска книга - ви овозможува да креирате изрази користејќи симболи наредени во книги за комуникација. Messenger - е наједноставниот облик на комуникација со користење на табели со симболи и придружни изрази. База на податоци за симболи - ви овозможува да гледате, уредувате и креирате нови симболи. Преместување на следните функции. Одете на претходните функции. Пасош - содржи информации за корисникот. Задачи - ви овозможува да планирате активности користејќи симболи. Поставки…

0
Прочитај повеќе