Марчин Кубашик

Забава и игри

Игрите вклучени во апликацијата се засноваат на употреба на симболи кои исто така се користат за комуникација. Тие помагаат да се асимилираат симболите, како и да се обликува визуелната перцептивност и визуелно-моторната координација. Загатка - игра на распоредување симболи од нивните фрагменти на време. Нинџа - во оваа игра заработуваме поени за ефикасно сечење овошје и зеленчук кои се појавуваат на екранот. Исечете што е можно повеќе во исто време и внимавајте на бомбите. Crush - поени во оваа игра се доделуваат за усогласување на истите симболи - ...

0
Прочитај повеќе

База на податоци за симболи

Овде можете да ги прелистувате достапните симболи, да ги уредувате и да креирате нови со цртање, фотографирање, користење на галеријата и постоечките симболи. Погоре, има панел со достапни симболи. Следниве опции се достапни на овој екран: Прикажува симболи во форма на директориуми. Ги наведува сите достапни симболи. Промени во режим на уредување. Со префрлање на режимот за уредување, можеме да додадеме нови симболи и да ги измениме постоечките. На сликата погоре, можете да видите една избрана ставка. Горниот панел ги прикажува можните операции поврзани со избраната ставка. Опис на поединечни копчиња: ...

0
Прочитај повеќе

Конфигурирајте го приказот на симболите

На секое место каде што се занимаваме со прикажување симболи во форма на мрежа од елементи, имаме пристап до прозорецот за конфигурација на екранот. Прилагодување на бројот на прикажани колони. Изберете ја ширината на растојанието помеѓу симболите. Достапни стилови за претставување симболи, како што се страници, лизгање. Методи за сортирање.

0
Прочитај повеќе

Комуникатор

Комуникаторот користи табели со симболи и придружни изрази. Допирањето на симбол предизвикува читање на фразата што ја претставува. Наставникот може да ги чита пораките или да снимаме глас. Опис на секој елемент: Го прикажува името на тековно користената низа. Ви овозможува да се движите помеѓу низи. Уредете ја тековно користената табела. Следниве ставки се достапни во менито за овој приказ: Додајте нова, празна табела. Додадете симбол на избраната низа. Зачувајте ја JPG сликата на таблата. Конфигурирајте го приказот на мрежата со симболи за гласникот. Врати се на главниот приказ. Продолжувајќи кон ...

0
Прочитај повеќе

Главен поглед

Ова е местото каде што имаме пристап до најважните карактеристики на Things I Mean. Овде ја започнуваме нашата работа со апликацијата. Комуникациска книга - ви овозможува да креирате изрази користејќи симболи наредени во книги за комуникација. Messenger - е наједноставниот облик на комуникација со користење на табели со симболи и придружни изрази. База на податоци за симболи - ви овозможува да гледате, уредувате и креирате нови симболи. Преместување на следните функции. Одете на претходните функции. Пасош - содржи информации за корисникот. Задачи - ви овозможува да планирате активности користејќи симболи. Поставки…

0
Прочитај повеќе