Марчин Кубашик

Верзија 2.71 [Windows]

Преземете го TIM 2.71 за Windows (PC) Промени во верзијата 2.71: Решен проблем со менување табела/книга во режим на големи копчиња. Поправена грешка на апликацијата предизвикана од црно-бели симболи. Симболи во изборот на табли и книги. Сокривање на изразниот зрак во книгата за комуникација. Додавање на сопствени фрази во изразот. Уредување симбол во книгата за комуникација, без оглед на неговиот пандан во базата на податоци за симболи, вклучувајќи: промена на името на симболот, промена на бојата на фонтот, промена на позадината на симболот, криење на симболот Подобрувања во интерфејсот, вклучувајќи: подобрено . ..

0
Прочитај повеќе

Верзија 2.71 [Андроид]

Преземете го TIM 2.71 за Android (таблет, паметен телефон) Промени во верзијата 2.71: Решен проблем со менување табла/книга во режим на големи копчиња. Поправена грешка на апликацијата предизвикана од црно-бели симболи. Симболи во изборот на табли и книги. Сокривање на изразниот зрак во книгата за комуникација. Додавање на сопствени фрази во изразот. Уредување симбол во книгата за комуникација, без оглед на неговиот пандан во базата на податоци за симболи, вклучувајќи: промена на името на симболот, промена на бојата на фонтот, промена на позадината на симболот, криење на симболот Подобрувања во интерфејсот, вклучувајќи: подобрено . ..

0
Прочитај повеќе

Второто издание на конференцијата AAC Innovative Strategies

Компанијата DKK Development заедно со партнерите на настанот ве покануваат на полската конференција со наслов „Иновативни AAC стратегии во работа со лица со интелектуална попреченост 30. издание“, кое ќе се одржи на 2018 ноември 10 година (петок) во 00:44 часот во просторијата за банкет - Хотел Rzeszów, Ал. J. Piłsudskiego 35, 001-XNUMX Rzeszów. Ова е второ издание на конференцијата, чија тема е воведување на иновативни комуникациски и едукативни решенија за лицата со интелектуална попреченост со употреба на асистивна технологија (на пр. комерцијален софтвер, социјални иновации, двигатели, комуникациски апликации). Настанот е ...

0
Прочитај повеќе

Обука за користење на апликацијата TIM

Денес, на работилницата за окупационална терапија во Јарослав, спроведовме обука за употреба на Тим. Ви благодариме за вниманието и жешкиот интерес за време на обуката 🙂 Веруваме дека новостекнатите вештини за користење на апликацијата ќе помогнат во развојот на методите за комуникација меѓу учениците. По завршувањето на часот, Демијан од нас доби нова верзија на џојстикот. Овој пат без кабел 😀 Ви благодариме повторно!

0
Прочитај повеќе

Говор на конференцијата на ПСОНИ

Вчера имавме задоволство да ја претставиме нашата апликација во Киелце на конференцијата PSONI, на која присуствуваа, меѓу другите, директори на OREW од цела Полска Ви благодариме на OREW Kielce за средбата. ДЕМО верзија на апликацијата: https://play.google.com/ store/apps/details?id=com.dkk.timdemo Продавница: https://www.tim-aac.com/ FB продавница: https: // www. facebook.com/aactim/ Се гледаме таму!

0
Прочитај повеќе

Уредување на симболот

Апликацијата Things I Mean има сеопфатен сет на алатки за менување и создавање нови симболи. За да креирате нов симбол, одете во базата на симболи и притиснете го копчето во режимот за уредување. За да измените симбол, изберете го избраниот симбол и изберете ја опцијата за уредување од опциите достапни во горниот панел. Ако симболот е еден од основните, односно испорачан со апликацијата, ќе бидете прашани дали да креирате копија од симболот. Тоа е затоа што не можеме да ги измениме основните симболи, но врз основа на нив можеме да ...

0
Прочитај повеќе

Уставиена апликација

Екранот за поставки ви овозможува да ја конфигурирате апликацијата според барањата на корисникот. Подолу се описите на јазичињата: Пристап таб. Кога овозможуваме овластување, ја внесуваме лозинката за пристап до поставките на апликацијата и промената на содржината. Јазиче за звук. Поставете ја јачината на гласот. Изберете го гласот на наставникот. Националност, пол. Прилагодете ја стапката на читање на наставникот. Одлучете дали звуците на гласот треба да бидат активни. Изберете кои симболи во книгата треба да се читаат кога ги избирате за изразување. Дали кликнувањето на копчињата на апликацијата треба да испушта звук. Картичка за профил. Резервните копии ви овозможуваат да ги чувате промените направени во поставките, во ...

0
Прочитај повеќе

Ресурси и облак

Ресурсите се место каде што можеме да ги складираме нашите структури, симболи создадени од нас, да ги споделиме со други корисници и да преземаме готови материјали. Опис на поединечни јазичиња: ресурси моментално на уредот. Ресурси на облак. Поле за пораки. Контакти со други корисници на Things I Mean. Локални ресурси. Содржината на уредот се собира овде. Облак. Содржи ресурси објавени од нас. За да го поставите ресурсот во облакот, притиснете го локалниот елемент и потврдете дека е копиран во облакот. Елементите на облакот повторно можат да ...

0
Прочитај повеќе

Работи

Задачите ви помагаат да планирате сложени активности. Планот за часови, рецептите за готвење, списоците за купување се збирки кои се состојат од компоненти кои можат да бидат претставени со симболи. Покрај тоа, можеме да одредиме одредено време за нивно спроведување. За да креирате нова задача, одете во јазичето шаблони. Задачата поставена таму во форма на шаблон може да се користи многу пати. Опис на достапни јазичиња: Задачи за денес и привремени. Задачите напишани на неделен распоред. Креирајте шаблони за нови задачи. Додадете нов образец за задачи. Список на креирани шаблони. Опис на копчињата видливи на шаблонот: Додај ...

0
Прочитај повеќе

пасош

Пасош е место кое содржи основни информации за корисникот. Со негова помош, лицето што ја користи апликацијата може да се претстави и полесно да воспостави контакт со новозапознаена личност. Место за фотографија. За да фотографирате, притиснете го овој елемент. Реченица што го претставува корисникот. Притиснете за да го промените името. Што му се допаѓа на корисникот. Што не му се допаѓа на корисникот. Вербален опис. На секој елемент му е доделено копче за читање на содржината со помош на глас.

0
Прочитај повеќе