Јацек Кшиштофински

Книга за комуникација

Книгата за комуникација е место подготвено со мисла да се подредат изрази од симболи од книгата прилагодени на потребите на корисникот. Зрак со подреден израз Со кликнување на елемент во зракот се отстранува.Елементите може да се заменат едни со други.Комуникациска книга во форма на каталози. Со притискање на избраниот елемент се отвора каталогот (елементи без граници) или се додава симбол на изразот (елементи со граници). Држењето ставка го зголемува и чита. Таму, користејќи го копчето за додавање, можеме да го додадеме избраниот елемент ...

0
Прочитај повеќе

Конференција за иновативни стратегии на AAC

Полското здружение за лица со интелектуална попреченост, Кругот во Јарослав и компанијата DKK Development, со седиште во научно-технолошкиот парк Подкарпакие во Жешов, ве покануваат на Националната конференција, чија тема е воведување на иновативни комуникациски и едукативни решенија користење на асистивната технологија во работата со лицата со попреченост интелектуалец. aac.dkk-development.com

0
Прочитај повеќе