Компанијата DKK Development заедно со партнерите на настанот ве покануваат на полската конференција со наслов „Иновативни AAC стратегии во работа со лица со интелектуална попреченост 30. издание“, кое ќе се одржи на 2018 ноември 10 година (петок) во 00:44 часот во просторијата за банкет - Хотел Rzeszów, Ал. J. Piłsudskiego 35, 001-XNUMX Rzeszów.
Ова е второ издание на конференцијата, чија тема е воведување на иновативни комуникациски и едукативни решенија за лицата со интелектуална попреченост со употреба на асистивна технологија (на пр. комерцијален софтвер, социјални иновации, двигатели, комуникациски апликации). Овој настан е наменет за сите заинтересирани да користат иновативни форми на работа во развивање на комуникативни и јазични компетенции кај лицата со комуникациски проблеми. За време на конференцијата, ќе имате можност да прегледате и тестирате различни иновативни алатки за комуникација, како и да разговарате со луѓе кои секојдневно го користат овој тип на решенија и да побарате совет од специјалисти во индустријата AAC.

НЕМА НА ШТО

➡️ Бесплатни билети достапни на линкот:
http://aac.dkk-development.com/event/konferencja-innowacyjne-strategie-aac-edycja-ii/

➡️ Лајкнете и следете ја нашата страница на Фејсбук:
https://www.facebook.com/aactim

Исто така, ќе има можност за следење на директните преноси од конференцијата на Фејсбук 🙂